Kiedy mamy mało czasu, a
nie chcemy jeść na mieście tylko wolimy sami coś przyrządzić, to właśnie to
danie jest idealne! A przynajmniej dla tych co lubią tuńczyka i szpinak ;).
/When
we have a little time, we don’t want to eat in the city and prefer to cook at
home - this dish is perfect! At least for those who like tuna and spinach ;)./
Składniki, których
będziecie potrzebować / All you need:
❤ 2
puszki tuńczyka / 2 cans of tuna
❤ liście
szpinaku / spinach leaves
❤
cytryna / lemon
❤
makaron do spaghetti / spaghetti pasta
❤ przyprawy / spices
Jak widać nie potrzeba
wielu składników, a jest szybkie i łatwe do przygotowania, a do tego zdrowe!
/
As you can see you don’t
need many ingredients and is quick and easy to prepare, and healthy!/
Zaczynamy od wrzucenia
tuńczyka na patelnie, jeżeli chcecie przygotować trochę większą porcję, to
lepiej dodać 2 puszki, bo jeżeli dodamy tylko jedną, to może wiele z niego nie zostać
i uzyskamy później mało sosu.
Następnie przyprawiamy go
odrobinę, ja dodałam tylko trochę pieprzu, bo tuńczyk jest wystarczająco słony.
Dodajemy cienko posiekany świeży szpinak (może być również mrożony) i wszystko
razem mieszamy.
Gotujemy makaron i gotowe! Po nałożeniu nakładamy na górę świeże liście szpinaku! :)
/Let's start with the tuna thrown
into the frying pan and added a little lemon juice, if you want to prepare a
portions for two, it is better to add 2 cans, because one might be not
enough to make a gorgeous sauce
Next, some seasoning. I added just a pepper, because tuna is salty enough. Add the chopped fresh spinach (can be frozen) and mix everything together.
Next, some seasoning. I added just a pepper, because tuna is salty enough. Add the chopped fresh spinach (can be frozen) and mix everything together.
We start with the tuna thrown into the frying pan and a little lemon juice, if you want to prepare a portions for two, it is better to add 2 cans.
Boil
pasta and enjoy! When the dish is ready we put on top of fresh spinach leaves!/
Szybki i pyszny obiad
gotowy!
/
Easy and delicious dinner is ready!/
Bon appetit!
D.
0 komentarze:
Prześlij komentarz